President Bouterse decoreert VP Adhin voor bewezen diensten

7 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 6 juni 2018 – President Desiré Bouterse heeft tijdens de herdenking van 145 jaar Hindostaanse Immigratie, vice president Michael Ashwin Adhin gedecoreerd. De bewindsman kreeg de hoogste onderscheiding: Drager van het Groot Lint in de ere orde van de Gele Ster, voor zijn bijdrage als toenmalige voorzitter van de Culturele Unie Suriname (CUS) aan de Surinaamse samenleving in het algemeen en voor de Surinamers van Hindostaanse afkomst in het bijzonder.

Vice president Adhin was duidelijk verrast met deze onderscheiding en zei in het kort, dit als een bijzondere eer te ervaren. Hij sprak ook lof uit naar president Bouterse toe die hij omschreef als een persoon die een inspiratie is voor vele generaties.

De president ging ook in op het feit dat van 19 tot 21 juni de Indiase president Ram Nath Kovind, Suriname zal bezoeken. Wij zullen daarbij India en hiermee een groot deel van de wereld, deelgenoot maken van ons karakter als “sranan mang en oema’s”, als “sarnaami bhaajoo aur behana’s”, waar wij met onze praktische benadering voor versterking van de ‘natie en natievorming’ gezamenlijk aan blijven werken. Met bewustwording, vaderlandsliefde, eenheid, erkenning en waardering, wederzijds respect en verbondenheid bouwen wij samen aan onze gezamenlijke toekomst van ons aller vaderland, aldus president Desiré Bouterse.

-Nationaal Informatie Instituut-