Presidenten Bouterse en Kovind bij inzegening en groundbreaking ceremonie Indiaas Cultureel Centrum

22 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 22 juni 2018– De religieuze plechtigheid voor de bouw van het Swami Vivekananda Cultureel Centrum heeft donderdag plaatsgevonden. Dit Indiaas Cultureel Centrum wordt gebouwd op de hoek van de Mr. Jaggernath Lachmonstraat en de Albertlaan. De inzegening werd bijgewoond door president Desiré Bouterse en zijn ambtgenoot Ram Nath Kovind. Dat was één van de laatste handelingen die de Indiase president, voor zijn vertrek uit Suriname, heeft gepleegd.

Klik hier voor een verslag

Swami Vivekananda wordt beschouwd als één van de belangrijkste recente vertegenwoordigers van de vedanta, de filosofie van het hindoeïsme.
Zijn oorspronkelijke naam was Narendranath Datta, een Bengaal die op jonge leeftijd monnik is geworden en de naam van Vivekananda aannam. Geïnspireerd door de spiritualiteit van de Indiase cultuur waarvan zijn goeroe, Sri Ramakrishna, voor hem de directe belichaming was, nam de Swami in 1893 deel aan het World Parliament of Religions in Chicago, waar hij op velen diepe indruk maakte. Hiermee bracht Vivekananda als eerste de filosofie van de vedanta onder de aandacht van een groot, internationaal publiek.

-Verslag: Clayton Hiwat, STVS Journaal/ Camera: Ramkoemar Sewgobind-
-Foto’s: NII-