Relatie Suriname India progressief gegroeid

20 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 20 juni 2018 – Volgens Ambassadeur Aashna Kanhai van Suriname in India is de relatie Suriname en India, in de afgelopen vijf jaar progressief gegroeid. Sinds haar aantreden heeft zij gewerkt aan het toen uitgezette ontwikkelingsplan.

De succesvolle bilaterale ontmoetingen die daarop volgden hebben de samenwerking alleen maar versterkt legt zij uit. Vanaf 2014 zijn er elk daarop volgend jaar ontmoetingen geweest tussen hoge functionarissen van India en Suriname. Deze momenten waren een bevestiging van de sectorale samenwerking op het gebied van onder andere cultuur, milieu, onderwijs, landbouw en informatie technologie.

India heeft sinds 2014 hun beleid richting de overzeese Indiase diaspora geïntensiveerd.
De relatie met India kan volgens de ambassadeur verder geïntensiveerd worden door gebruik te maken van de verschillende grants die India biedt. Ook moeten volgens haar de jongeren gemotiveerd worden om in India te studeren.

-Nationaal Informatie Instituut-