Religieus verhaal wint eerste Don Walther Donner schrijfwedstrijd

24 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 24 juni 2018– De eerste Don Walther Donner schrijfwedstrijd staat op naam van Willem Goedschalk. Hij wint een bedrag van SRD 10.000,- voor zijn novelle, die bestaande instituten aan kaak stelt.

Het verhaal gaat over ‘Jonah’ sterk religieus opgevoed, wat in strijd is met de religie opgedragen door zijn vader, die van tijd tot tijd in trance raakt en als krankzinnig wordt bestempeld.

Voor juryvoorzitter Hilde Neus, is dit verhaal herkenbaar in de samenleving en kan het met enkele verbeteringen worden gepubliceerd.

Klik hier voor de video

Stichting Don Walther Donner Fonds in samenwerking met Schrijversgroep ‘77 is met het idee gekomen om het schrijven van grotere verhalen, bestaande uit meer dan 12.000 woorden, te stimuleren. En, er blijkt interesse te zijn, want 12 schrijvers zijn doorgedrongen tot de finale. De schrijver Don Walther Donner moedigt aan om te schrijven.

Klik hier voor de video

Het verhaal dat de schrijvers moesten indienen, wordt geïnspireerd door het boek ‘Boete zonder Schuld’.

De drie aanmoedigingsprijzen van elk SRD 1000,- zijn uitgereikt aan Maggy Schmeitz en Andy Truideman, terwijl Eunice Fernand en Kevin Headley één hebben gedeeld.

-Verslag: Xaviera L. Arnhem, camjo STVS Journaal-