Roofoverval eist twee doden

8 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 8 juni 2018 – De 20-jarige Zyllavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi hebben donderdag het leven gelaten, nadat het voertuig waarin zij zaten op de Krakaweg nabij de Sabakoebrug is beschoten door twee gewapende rovers. Zyllavana overleed ter plaatse en Isaak liet op weg naar het ziekenhuis het leven.

De twee gewapende rovers reden na hun daad in volle vaart weg. Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de recherche van regio Midden die zich naar de plek begaven, kamden het gebied uit. Het voertuig, zonder kentekenplaten waarmee de verdachten de daad hebben gepleegd, is ongeveer 1 kilometer verwijderd van de afslag naar Matta aangetroffen. Eén kentekenplaat is in de laadbak van de auto gevonden. Op grond van de aangetroffen sporen bestaat het vermoeden dat de rovers zijn overgestapt in een andere voertuig.

De autobestuurder Jake M. die gewond is geraakt is na medische behandeling heengezonden. Het vierde slachtoffer Ricky K. is ongedeerd gebleven.

De ontzielde lichamen van Zyllavana en Isaak zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Klik hier voor een video

De slachtoffers gingen richting Zanderij toen ze door onbekenden in een terreinwagen werden aangemaand te stoppen. Toen ze stopten begonnen twee gewapende mannen te schieten op het voertuig. Onder bedreiging vroegen de rovers naar geld en goud en doorzochten het voertuig. Het is vooralsnog niet bekend wat buit is gemaakt.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Isaak Poetisi is geen onbekende in de media. Hij heeft een aantal jaren bij de Ware Tijd gewerkt als verslaggever. Zijn voorkeur ging voornamelijk uit naar human interest stories en ontwikkelingen in de districten en de randstad. Hij heeft ook enige tijd zijn krachten als journalist gegeven bij Times of Suriname en Starnieuws.

-Korps Politie Suriname/ de Ware Tijd/ Beeld: Anthony Jankie –