Slechte communicatie doet waarnemend Korpschef de das om

8 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 8 juni 2018 – Commissaris Antonio Chin is uit zijn functie als waarnemend korpschef gezet omdat justitieminister Stuart Getrouw zich door hem gepasseerd en miskend voelde. Een aantal zaken dat recentelijk binnen het korps heeft plaatsgevonden vernam de bewindsman via de pers of te elfder ure via een WhatsApp-bericht van de korpschef.
Intussen is hoofdinspecteur Roberto Prade, hoofd Kapitale Delicten, benoemd.

Minister Getrouw zou onder meer over bepaalde ontwikkelingen en acties die te maken hebben met het onderzoek naar de recente berovingen voor de kust, in het ongewissse zijn gelaten door de korpschef. Zo blijkt uit brieven die de bewindsman de afgelopen dagen naar Chin heeft gestuurd. De Ware Tijd had inzage daarin.

De korpschef werd verweten in de eerste week van mei gesprekken te hebben gearrangeerd met de politie van Guyana zonder met de minister te hebben afgestemd of “vooraf toestemming en goedkeuring” van de bewindsman te hebben gekregen.

Getrouw stelt verder dat hij op 13 mei via de media heeft vernomen dat in de moordzaak van een politieagent een verdachte zich had aangemeld en was aangehouden. Het schoot de minister ook in het verkeerde keelgat dat hij één dag vóór vertrek via WhatsApp door Chin op de hoogte werd gesteld dat een delegatie van het korps op 20 mei naar Guyana zou vertrekken.

Chin moet uiterlijk 11 juni alle documenten en goederen die onder zijn beheer zijn, overdragen aan Prade. Hij moet zich aanmelden bij het ministerie per 11 juni. Zo is hem per schrijven meegedeeld door minister Getrouw.

-de Ware Tijd/ Starnieuws-