Social Media focus op Generation Swipe

28 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 28 juni 2018– De generatie waarop social media focust is Generation Swipe. Een generatie van tussen de 10 en 20 jaar. Bastiaan Neurink werkt in Nederland als senior advisor digital marketing bij ROC Twente. Hij heeft onderzoek gedaan naar wat de jongeren interesseert. 33% richt zich op social media om informatie in te winnen en 16% op online tv.
Om zijn doelgroep te bereiken is ook gekeken naar de Millennials; de generatie tussen de 21 en 35 jaar. De groep communiceert per tekst, deelt graag informatie, richt zich op het nu, is vooral optimistisch en wil graag “ontdekt” worden, terwijl de Gen Z, veel beter visueel communiceert, dingen wil doen, gericht is op de toekomst, veelal realistischer is en werkt naar succes.

Wat ROC Twente deed om hun informatie toegankelijk te maken en hun doelgroep te bereiken is werken met influencers. Influencers zijn “normale” personen, die invloed kunnen hebben op de andere personen, die zich kunnen identificeren met zo een influencer.

Binnen ROC Twente wordt er ingespeeld op de angst van zo een Gen Z, omdat zij vaak bang zijn om uitgesloten te worden. Ze gebruiken wel weinig sociale platformen, maar zijn wel uren bezig met het gebruiken ervan. Om de Gen Z ook daadwerkelijk te bereiken is aandacht en vertrouwen heel belangrijk, zei Neurink als keynote spreker op de Social Media Conferentie 2018.

ROC Twente communiceert met zijn doelgroep door visuele content met influencers die zelf op het instituut zitten. In Suriname zal het anders liggen, zegt Neurink. Het moet wel voor elk bedrijf duidelijk zijn, wie hun doelgroep is en door welk sociaal platform die te bereiken is. Social Media moet ook passen binnen de identiteit van het bedrijf.

De Social Media Conference 2018 is voor de tweede keer gehouden in Suriname met zowel lokale als buitenlandse sprekers.

-Xaviera L. Arnhem, camjo STVS-