SRD 15400,- ingezameld voor nabestaanden slachtoffers zeeroof

13 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 13 juni 2018 – De Federatie van Surinaamse Agrariers (FSA) heeft sinds de zeeroof in april een fundraising op touw gezet met de bedoeling geld in te zamelen en te doneren aan de families en nabestaanden van de vissers die het leven hebben gelaten.
In totaal is er SRD 15400 opgehaald die is gedoneerd aan 14 families.

Dat deed FSA in samenwerking met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en het Visserscollectief.

Samen met het visserscollectief is nagegaan welke families de steun het hardst nodig hebben. Voorzitter van de federatie, Phalad Sewdien bracht nogmaals zijn condoleances over aan de families en zei blij te zijn met de initiatieven van het Visserscollectief, de Centrale voor Vissershavens in Suriname NV en de overheid. Het NCCR heeft een bankrekening ter beschikking gesteld waarop mensen gedurende drie weken geldsbedragen konden overmaken. Ook Nefrosur NV heeft twee pakketten gedoneerd.

Boothouder Baboeram die een boot en drie bemanningsleden verloor tijdens de brute roof op zee, is dankbaar voor deze actie van de federatie. “It will always be a tragedy in my life”, legt hij uit. Voor hem is het verlies van zijn boot niets vergeleken met het verlies van mensenlevens, daarom is hij blij met elke poging de pijn te verzachten. Zelf stond hij datgene dat hij gedoneerd kreeg af aan de weduwe en moeder van vier kinderen van een visser die werkzaam was op een andere boot.

-Nationaal Informatie Instituut-