Suriname en Dominica gaan voor agrarische samenwerking

16 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 16 juni 2018 – Binnen negentig dagen moeten alle administratieve zaken rond zijn voor uitvoering van de Memorandum of Understanding die donderdag is getekend tussen Suriname en Dominica.
Volgens minister Yldiz Pollack- Beighle van Buitenlandse Zaken is dat vastgesteld in de intentieverklaring.

Klik hier voor een verslag

De ondertekening vond plaats in het district Commewijne, waar ook de premier van Dominica, Roosevelt Skerrit te gast was. President Desiré Bouterse gaf aan, dat de relatie tussen Suriname en Dominica altijd goed is geweest. Wederzijdse ondersteuning, wederzijds respect en wederzijds voordeel is vaak ter sprake gekomen tussen de twee landen. De intentieverklaring is bedoeld om daar concreet inhoud aan te geven.

Premier Roosevelt Skerrit van Dominica gaf in zijn speech mee dat hij enorm onder de indruk is van het bezoek aan Suriname. Hij gaf verder aan dat zowel hij als zijn delegatie zich helemaal thuis voelen door de aangename ontvangst. Volgens de premier moet de bevordering van bilaterale relaties tussen caricomstaten beter op gang komen, zodat de banden tussen de landen verder verstevigd kunnen worden.

-Verslag: Clayton Hiwat, STVS Journaal/ Camera: Ramkoemar Sewgobind-
-ministerie van Buitenlandse Zaken/ NII-