Vanessa Grootfaam entrepreneur 2018 en Rufin Bajnath manager 2018

19 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 19 juni 2018 – Entrepreneur & Manager of the year 2018 zijn bekend.
De eerste entrepreneurs award gaat naar Vanessa Grootfaam, met als onderneming Queens Vans Hair & Nails, terwijl de eerste managers award toegereikt is aan Rufin Bajnath, productiemanager bij Fernandes Bakkerij.

Het zijn duidelijke rolmodellen, zegt Winston Lieveld. “Tijdens de presentatie hebben alle 5 finalisten mij en het publiek weten te inspireren. Zij lieten mij achter met een ‘wow’ gevoel en met een opleving in mijn hart”, zegt Lieveld, één van de initiatiefnemers van deze verkiezing. Het doel om rolmodellen in de schijnwerpers te plaatsen is gelukt.

De Entrepreneur & Manager of the year verkiezing komt uit het concept van The Other Business Man van The Other Network in Nederland. Melvin Tjoe Nij, de bedenker en oprichter van het platform, richtte het netwerk op vanwege de onbalans in het Nederlandse bedrijfsleven als het gaat om de culturele diversiteit.

In Suriname is de verkiezing in het leven geroepen met de gedachte van rolmodellen. Ondernemers of leidinggevenden die op een professionele en gepassioneerde manier hun vak uitvoeren. Er wordt niet gelet op de omzet van het bedrijf of aandeel van de managers. Wat deze verkiezing uniek maakt is een online nominatie en het stemmen op de genomineerde. “De kans dat andere ondernemers of leidinggevenden worden genomineerd is groter, en dat zien wij bij de 5 finalisten”, benadrukt Lieveld. Het zijn niet alleen de gevestigde ondernemingen of managers die werden bevoorrecht door de samenleving. Ook is er een evenwicht in gender. Naast de winnaars waren de overige finalisten: Chantal Narain-manager bij Fernandes Bakkerij, Warsha Torilal-Sardjoe-manager bij Rudisa en Furgill Plet-directeur van Furlen’s Food.

Bij de Entrepreneur & Manager verkiezing van 2018 zijn 70 ondernemingen en 70 managers genomineerd. Daaruit moesten de organisatoren alle nominees opbellen om na te gaan of ze voldoen aan de criteria, bereid zijn mee te doen en of er dubbele nominaties voorkwamen. Uiteindelijk bleven 28 ondernemers en 21 managers over om verder te gaan naar de volgende ronde.

Via het online platform kon de samenleving stemmen op de genomineerden. De top 3 van beide categorieën gaan verder en vervaardigen een presentatie video met hun motivatie voor de vakjury. Daarna mocht de samenleving hun stem eveneens uitbrengen op de top 3.

Op de verkiezingsavond, afgelopen zaterdag, kon het aanwezig publiek eveneens hun stem uitbrengen na de persoonlijke presentaties. Eén ondernemer heeft zich wegens persoonlijke redenen teruggetrokken uit de verkiezing.

De vakjury bestond uit: Jurmic Partodongso (juryvoorzitter), Genevieve Sumter, Jamila Jadnansing (notaris) en Melvin Tjoe Nij (gastjury).

-Verslag: Xaviera L. Arnhem, STVS Journaal-