Vierde Internationale Dag van Yoga in Suriname

18 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 18 juni 2018 – De Internationale Dag van de Yoga wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden in Suriname. Dit jaar is het een speciale editie omdat de president van India, Ram Nath Kovind samen met president Desiré Bouterse aanwezig zal zijn tijdens dit event. Het is voor het eerst dat een Internationale Dag van Yoga event bezocht zal worden door twee staatshoofden, die beiden ook mee zullen doen met de Yoga.

De yoga oefeningen, samengevat onder het Yoga Protocol, zullen geleid worden door Dr. Swami Bharat Bhushan, die speciaal afreist naar Suriname. Hij is een yoga expert en is de enige yoga deskundige die gedecoreerd is door de president van India met de titel Padmashri (in 1991). Hij is ook de enige vegetariër die de Mr.India heeft gewonnen voor bodybuilding. Het Yoga Protocol is een samenvatting van Yoga oefeningen en meditatie, die standaard worden beoefend tijdens deze Internationale dag. Het is ook zodanig samengevat dat een ieder kan meedoen zonder enige problemen.

De Internationale Dag van Yoga wort gehouden in de zaal van KKF en op donderdag 21 juni, vanaf kwart over zes in de ochtend. De inloop is al vanaf half 6.

Deze dag is in december 2014 op voorstel van de Indiase Premier, Narendra Modi, door de Verenigde Naties officieel geaccepteerd. De resolutie wordt ondersteund door 177 landen. De datum van 21 juni was voorgesteld omdat het de langste dag in het jaar is in het noordelijke aardhelft.

-Indiase Ambassade in Suriname/ Indiaas Cultureel Centrum, ICC-