VSB en ICT Associatie informeren over Europese regelgeving GDPR

11 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 11 juni 2018 – De Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB) en de ICT Associatie Suriname (ICT-AS) hebben op 7 juni een succesvolle lezing gehouden over de impact op het Surinaams bedrijfsleven met de Europese regelgeving ‘General Data Protection Regulation’ (GDPR).

De verschillende presentaties werden opgevolgd door een paneldiscussie onder leiding van Jean-Paul van Ewijk van JPS Consulting. Aan de hand van stellingen heeft het publiek een discussie gevoerd met het panel, bestaande uit Bryan Renten van VSB, Anamika Mangroo van BDO en Elleson Fraenk van Schurman Advocaten.

De belangrijkste conclusies van de discussies waren:
1. Suriname heeft privacy-wetgeving nodig, toegesneden op de Surinaamse situatie.
2. De GDPR heeft voor veel organisaties in Suriname gevolgen; het is een ontwikkeling die Surinaamse organisaties niet mogen negeren.
3. Surinaamse organisaties zullen niet op korte termijn problemen ervaren door de GDPR, maar dienen wel in actie te komen.

De GDPR is een EU-richtlijn, in Nederland in de wet verankerd als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG, ingegaan op 25 mei, stelt diverse eisen aan organisaties die persoonsgegevens van EU-burgers verzamelen of verwerken, om de rechten van EU-burgers te waarborgen. Ook voor Surinaamse organisaties heeft deze richtlijn gevolgen.

Organisaties die meer over de impact van deze regelgeving willen weten, kunnen contact opnemen met de secretariaten van de VSB en de ICT-AS.

-Vereniging Surinaams Bedrijfsleven-