Zes personen in verzekering gesteld voor beroving Krakaweg

19 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 19 juni 2018 – De afdeling Kapitale Delicten heeft vorige week acht verdachten aangehouden in de zaak, waarbij de 20-jarige Zyllavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi dodelijk zijn geraakt, nadat het voertuig waarin zij zaten op de Krakaweg nabij de Sabakoebrug is beschoten door gewapende rovers.

De verdachten die tijdens het onderzoek in beeld kwamen, zijn op verschillende tijdstippen en locaties aangehouden. Het gaat om Milton F. (49), de 34-jarige Melvin A. en Dion B. (28). Milton F. werd op zijn woonadres opgespoord, maar niet aangetroffen. Naderhand meldde hij zich aan bij de politie en werd aangehouden.
Verder zijn Verbian W. (33), Mirtel F., de 49-jarige Milton V., de 41-jarige Sabrina D. en de 35-jarige Gregory W. opgespoord en aangehouden.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat Verbian de verstrekker van het illegaal jachtgeweer is geweest. Dat wapen moet via Sabrina zijn doorverkocht. Gregory werd bij het politie-optreden voor weerspannigheid aangehouden.

Sabrina en Gregory zijn na verhoor heengezonden. De andere zes verdachten hebben hun betrokkenheid in het strafbare feit bekend. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is dit zestal in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

-Korps Politie Suriname/ Foto’s: google-