Bouw-, Woon- en Huishoudbeurs geopend

29 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 29 juli 2018- De achtste editie van de Bouw- en Woonbeurs is vrijdag geopend in een nieuw jasje. Er is Huishoud, Beauty en Health eraan toegevoegd en dat deel is vrijdag officieel geopend door first lady Ingrid Bouterse-Waldring. Dat deed zij door, samen met minister Christine Polack, een hartje van het sociaal project “Hartjeswereld” van George Struikelblok te verven.

Met de aankoop van een kunststuk in de vorm van een hart of het inkleuren daarvan tijdens de beurs, leveren de bezoekers een bijdrage aan een project dat de kinderen met een beperking zal helpen met hun ontwikkeling. Het project is gebaseerd op een werkstuk van Chanel, leerling van de Mytylschool.

De first lady gaf aan dat dit deel van de beurs bijdraagt aan het welzijn van de Surinaamse gemeenschap, daar het van essentieel belang is voor de ontwikkeling van elke burger in Suriname. “Onze Surinaamse traditionele kennis hebben wij kunnen incorporeren in het vervaardigen van onze eigen Surinaamse producten”, sprak de first lady. Zij noemt dit een mijlpaal. Eén van de vele positieve ontwikkelingen voor ondernemend Suriname noemt zij het feit dat ondernemers niet stil zijn blijven zitten.

De beurs, die wordt gehouden in de beurshal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken, is georganiseerd door de Stichting Welzorg Suriname en duurt tot en met woensdag 1 augustus. Exposanten worden in de gelegenheid gesteld de bezoekers van alle informatie te voorzien.

Middels deze beurs probeert de organisatie de informatie over bouwen en wonen dichterbij de gemeenschap te brengen. Dit jaar is de huishoudbeurs eraan toegevoegd, omdat de huishoudsector aansluit op de bouw- en woon wereld.

-Nationaal Informatie Instituut/ Starnieuws-