Colombiaans drugskartel zet prijs op kop drugshond

28 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 28 juli 2018- De Colombiaanse politie heeft het werkgebied van de Duitse herder Sombra om veiligheidsredenen verlegd. Het grootste drugskartel van het land, Los Urabeños, heeft namelijk een prijs op de ‘kop’ van de drugshond gezet.

Sombra is betrokken bij meer dan 300 operaties van de anti-drugseenheid van de politie, waarbij hij zo’n 10 ton cocaïne opspoorde. De operaties leidden tot 245 arrestaties, schrijft de BBC. Los Urabeños, de machtigste drugsbende van Colombia, wil het daarbij houden en heeft 70.000 US dollar uitgeloofd voor diegene die de herder doodt.

De politie heeft de drugshond om die reden van het midden van het land, waar de machtsbasis van Los Urabeños is, overgeplaatst naar de internationale luchthaven in de hoofdstad Bogotá. In die omgeving loopt Sombra (betekenis naam: schaduw) minder risico, is de gedachte. Ook zijn er extra begeleiders ingezet om het leven van de drugshond te beschermen.

-BBC/NOS/ Foto’s: archief AFP-