Delegatie vriendschapsgroep Frankrijk-Suriname op werkbezoek bij DNA

9 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 6 juli 2018- Een afvaardiging van de ‘Vriendschapsgroep Frankrijk en Suriname’ vertoeft in Suriname. De delegatie bestaande uit de parlementariërs Hubert Julien-Laferriere (delegatieleider), Jean-Luc Lagleize en Patrice Verchère is op bezoek bij De Nationale Assemblée (DNA) en zijn tot 8 juli in Suriname.

De gasten zijn voor kennismaking ontvangen door parlementsvoorzitter drs. Jennifer Geerlings – Simons en vicevoorzitter Melvin Bouva MPA LLB. De DNA-voorzitter heeft de Franse volksvertegenwoordigers verwelkomd en onder andere aangegeven blij te zijn met het formele contact ter versteviging van de relatie tussen beide parlementen.

Het programma in de DNA is na de officiële kennismaking vervolgd met werksessies. Door het ministerie van Buitenlandse Zaken is een uitgebreide presentatie gegeven over de samenwerking tussen Suriname en Frankrijk. Ook de samenwerking op het gebied van volksgezondheid is aan de orde gekomen.

De commissie belast met de voorbereiding van dit werkbezoek bestaat uit de leden: Grace Watamaleo (voorzitter), Ingrid Karta – Bink, Dinotha Vorswijk BSc, drs. Celsius Waterberg en Aida Nading.

-dna.sr-