DNA en parlementaire Franse delegatie versterken banden

10 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 9 juli 2018- Eén van de doelen van het bezoek van de parlementaire delegatie uit Frankrijk aan Suriname is om samen te kijken hoe de parlementen van beide landen de samenwerking kunnen verbeteren. Het volk van Suriname, met name de bevolking van Albina, heeft intensief contact met Frans-Guyana, een overzees departement van Frankrijk. Echter, er zijn ook uitdagingen, waaraan er gewerkt moeten worden.

Tijdens het bezoek aan Suriname is er gepraat over toerisme, handel, de diverse belangen van de grensbevolking en economische mogelijkheden tussen Frankrijk en Suriname. Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons benadrukt dat parlementen geen uitvoerende organen zijn. De onderwerpen die aan de orde zijn gekomen, moeten, nadat die aan de parlementen zijn voorgelegd, worden besproken met de twee regeringen.

De Franse parlementariërs hebben zich persoonlijk georiënteerd in Albina. Delegatieleider Hubert Julien-Laferriere vindt het een groot genoegen om de banden met de DNA opnieuw te versterken. “Onze beide landen hebben heel veel uitdagingen die we moeten aanpakken, vooral omdat wij een gezamenlijke grens hebben van meer dan 500 kilometers lang. Er bestaat al een goede en intensieve relatie. Het Franse Agentschap voor Ontwikkeling, dat aan de basis heeft gestaan voor de bouw van het ziekenhuis in Albina is daar een voorbeeld van”, zegt Julien-Laferriere.

Het bezoek is beëindigd met het ondertekenen van een verklaring.

-dna.sr-