Financiƫn betreurt bericht over Hakrinbank directeur Bousaid

10 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 10 juli 2018- Het ministerie van Financiƫn weerlegt met klem de beweringen die in een artikel in de media van anonieme bron geuit worden, als zou zij het vertrek van directeur Jim Bousaid van de Hakrinbank eisen. Financiƫn betreurt dat een kwalijk en zeer gevaarlijk gerucht bedacht wordt dat heel nadelig kan zijn voor de stabiliteit van het financieel wezen.

Er is geen sprake van dreigen met ontslag of vroegtijdig vertrek of een scenario tegen de heer Bousaid door de overheid. In tegendeel: de heer Bousaid heeft in augustus 2016 de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar zijn dienstbetrekking werd in goed overleg met de groot aandeelhouder met nog twee jaar verlengd. Twee jaar verlenging is uniek in de hele geschiedenis van de Bank. Er is steeds goed overleg tussen de directie en de RvC geweest, en een verwijzing naar het pensioneren van de heer Bousaid staat zelfs in het jaarverslag over het jaar 2017.

De directeurspost valt binnenkort open en in de vacature moet volgens de statuten deugdelijk en zonder oponthoud worden voorzien. De RVC zal conform de statutaire voorschriften een algemeen directeur aanwijzen. Het traject waarbij de heer Boussaid eind september met pensioen gaat, is in overleg met hem afgesproken en wordt in alle gemoedelijkheid uitgevoerd.

In een persbericht benadrukt het ministerie van Financiƫn nogmaals om niet mee te gaan met tendentieuze berichten.

-ministerie van Financiƫn-