Gedenkmonument onthuld bij Ston Trapu

2 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 1 juli 2018- Om de Afrikanen te gedenken die honderden jaren terug naar Suriname vervoerd werden om als slaven te werken op de plantages, is er een gedenkmonument onthuld. De onthulling van dit monument vond zaterdag plaats bij ‘Ston Trapu’ aan de waterkant.

Vice president Ashwin Adhin, die ook aanwezig was tijdens deze plechtigheid, gaf in zijn toespraak aan dat hoewel er een aantal monumenten is dat te maken hebben met de slavernij zoals bijvoorbeeld het Kwaku monument, er geen monument is dat de komst van de slaven vanuit zee op land symboliseert. “Dit is dan een unicum”, sprak de vice president.

Door middel van zang en dans werd er op een bijzondere manier eer betoond aan de voorouders die hun leven hebben verloren tijdens de slavernij periode. Vlak voor de onthulling van het monument werd er ook een Maripa boot te water gelaten. Het Maripa bootje dat gevuld was met onder andere bloemen, vruchten en aarde, symboliseerde onder meer vruchtbaarheid, het bevorderen van onze economie en was tevens een symbool voor het leven zoals wij dat kennen, met ups en downs.

-Nationaal Informatie Instituut-