KPS krijgt nieuwe politieboot van Staatsolie

9 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 7 juli 2018- Het Korps Politie Suriname beschikt over een nieuwe politieboot. Donderdag heeft de inaugurele vaart plaatsgevonden in het district Commewijne. Het vaartuig dat gedoneerd is door de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V, zal ingezet worden om controle uit te oefenen op vissersvaartuigen op zowel de rivier alsook de zee.

Glenn Fernand, Regio Commandant Oost van het KPS geeft aan dat de controle overwegend langs de dorpen aan de rechteroever van de Commewijnerivier, de Surinamerivier en het Braamspunt zal plaatsvinden. “Na intensieve inspanningen is het gelukt om een politieboot in de vaart te krijgen voor controle op de rivier. Terwijl we zo bezig waren werden we geconfronteerd met de brute zee piraterij eind april, waarna bleek dat de behoefte er degelijk bestond om een zeewaardige boot te hebben om ook de controle op zee uit te oefenen”, stelt de regio commandant.

-politie.sr/NII-