Laatste bezoek Wereldbank Country Officer aan Hoefdraad

28 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 28 juli 2018- In 2010 kwam de samenwerking tussen Suriname en de Wereldbank na een lange periode van stilstand, langzaam op gang. Vanaf 2013 werd die samenwerking op het hoogste technisch niveau geleid door Pierre Nadji, Wereldbank Senior Country Officer for Suriname, Guyana en Belize. Na bijkans vijf jaren zal Nadji deze positie verlaten. Hij was daarom op 24 juli tijdens zijn laatste werkbezoek aan Suriname, te gast bij minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

Er is tevreden teruggeblikt op de afgelopen periode van de samenwerking. Suriname heeft nu met de Wereldbank een portfolio van bijkans US$ 60 miljoen in voorbereiding. De twee voornaamste activiteiten die worden voorbereid, zijn het baggeren van het Saramacca kanaal en het versterken van het concurrentievermogen en de diversificatie van onze economie.

Verder ontvangt Suriname ook kosteloos technische assistentie van de Wereldbank waarbij genoemd kan worden, de ondersteuning bij het Extractive Industries Transparancy Initiative (EITI) onder leiding van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. In de afgelopen periode is ook technische assistentie verstrekt aan de Surinaamse Vereniging van Accountants (SUVA), het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme alsook aan het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie.

-ministerie van Financiën-