Luchtvaartdienst leidt assistent luchtverkeersleiders op

13 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 13 juli 2018- De Basic air traffick services (Bats) van de luchtvaartdienst is gestart. Dat houdt in dat de luchtverkeersleiders binnenkort versterkt worden met 16 assistent luchtverkeersleiders. Volgens directeur Faizel Baarn van de Luchtvaartdienst, was de groep veel groter. “Wij hebben een policy gesteld waarbij wij zeggen dat we niet door de vingers kijken. Als je het examen niet hebt gehaald bij de norm, zit je eruit. Dat zorgt ervoor dat de veiligheid wordt gewaarborgd”.

De assistent luchtverkeersleiders in spé starten 23 juli met hun laatste examenrondes. Indien goed bevonden zullen zij 2 jaar werken in die functie waarna zij een vervolgopleiding mogen doen tot tower controller.

De trainingen worden verzorgd in de Suriname Aviation Training Centre (SATC). De luchtvaartdienst heeft zijn eigen instructeurs laten opleiden in Trinidad en Tobago. Daardoor hebben zij gecertificeerde lokale instructeurs die de lessen verzorgen.