Minister Getrouw in DNA: CTIU is niet ontbonden

21 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 20 juli 2018- De Counter Terrorism Intelligence Unit (CTIU) is niet ontbonden. Dat maakt Justitie minister Stuart Getrouw duidelijk in De Nationale Assemblée. Enkele leden van de oppositie vinden dat de minister het college verkeerd heeft geinformeerd en op grond daarvan de eer aan zich zelf moet houden.

Klik hier voor de video

De leden Melvin Bouva, Roché Hopkinson en Keshopersad Gangaram Panday van de NDP fractie zeggen het volle vertrouwen te hebben in de minister en roepen hem op om door te gaan met hetgeen dat goed is voor land en volk.

Klik hier voor de video

Minister Getrouw benadrukt dat hij volgens het politie handvest gehandeld heeft door enkele politie functionarissen, die deel uitmaakten van de unit, over te plaatsen. Met de Procureur Genraal heeft hij wel gesproken over de terugroeping van de politiemannen maar niet over het ontbinden van de CTIU.

Klik hier voor de video

-Verslag: Raoul Abisoina, STVS Journaal/ Camera: Romeo Hoepel-