AZP voert succesvol kruisband- en gammanagel operatie uit

3 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 3 juli 2018- In de tweede week van juni zijn voor het eerst en succesvol, een voorste kruisband- en gammanageloperaties verricht in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De eerste patiënt heeft tijdens het voetballen een scheur in zijn kruisband gehad. Behandelingen van de fysiotherapeut waren niet voldoende.

Kenneth Marhé, Orthopedisch Chirurg van het AZP, zegt dat de patiënt in de ziektewet was en afhankelijk van krukken. “De jongeman wilde weer een normaal leven leiden en stemde toe om de kruisbandoperatie te ondergaan.”

De gammanagels zijn metalen schroefpennen die operatief worden geplaatst in het geval van heupfracturen. Patiënten met heupfracturen kunnen over het algemeen voor langere tijd niet meer lopen. Met een gammanagel kunnen die personen met behulp van de fysiotherapeut op heel kort termijn al zelfstandig lopen.
Deze patiënten zijn vrij kort na zo een operatie minder hulpbehoevend en is de opnameperiode in het ziekenhuis korter.

Medici van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, blikken tevreden terug op de nieuwe operaties die met succes zijn uitgevoerd.

-STVS Journaal/ AZP-