Overheidsfunctionarissen volgen met succes cursus Spaans

13 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 13 juli 2018- De afsluiting van de zesde editie van de cursus Spaanse voor overheidsfunctionarissen in het kader van de samenwerking tussen Columbia en Suriname, is afgerond. Dat gebeurde op vrijdag 6 juli met een speciaal cultureel programma. De kleurrijke ceremonie tijdens de certificaat uitreiking werd aangevuld met verschillende optredens van de cursisten, waarbij de Colombiaanse keuken centraal stond. De cursus heeft 4 maanden geduurd.

Door het succes van de eerste cursus in 2013, waarbij 82% oftewel 123 cursisten, met succes de eindstreep behaalden, is besloten deze cursus te continueren. Deze keer mochten 86 studenten, hun certificaat in ontvangst nemen. Vol trots hebben de studenten samen met de docent hun kunnen getoond, middels sketches, zang, dans en moppen tappen, alles in het Spaans. De cursisten zijn ook in de gelegenheid gesteld zich verder te verdiepen in de culturen van de 2 landen, waardoor ze overeenkomsten konden identificeren.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal samen met de Colombiaanse counterpart blijven werken aan de continuering van deze cursus.