PAHO overhandigt radiologisch apparatuur aan Volksgezondheid

24 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 21 juli 2018- De Pan American Health Organization (PAHO) heeft radiologische meetapparatuur overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid.

KLik hier voor de foto’s

Bij de overhandiging waren aanwezig minister Antoine Elias, de PAHO/WHO vertegenwoordiger Yitades Gebre en de directeur van Volksgezondheid Maureen Wijngaarde. Verder ook de klinisch fysicus, Whitney Coulor van het Radiotherapeutisch Centrum Suriname.

Met de gedoneerde meetapparaten kan een gedegen kwaliteitscontrole systeem worden opgezet waardoor storingen in de toestellen van de diagnostische radiologie vroegtijdig opgespoord en opgelost kunnen worden. Daarnaast worden de apparaten ook gebruikt voor kwaliteitsmetingen waardoor er een hogere kwaliteit van de radiologie dienstverlening verkregen wordt. De kans op verkeerde diagnoses door slecht functionerende röntgentoestellen wordt hierdoor verkleind.

De volgende stap is nu het trainen van het personeel. Daarom zal er van 30 juli tot en met 4 augustus een training zijn die ook gesponsord wordt door de PAHO.

-Jennifer Snijders, STVS Journaal-