President Bouterse neemt geloofsbrieven in ontvangst

31 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 31 juli 2018- De niet residerende ambassadeurs van de Filipijnen H.E Marichu Mauro, H.E Abena Pukua Adompim Busia van Ghana en de nieuwe ambassadeur van India in Suriname Z.E Mahender Singh Kanyal, hebben gisteren hun geloofsbrieven overhandigd aan president DesirƩ Bouterse.

Ambassadeur Marichu Mauro van de Filipijnen, verklaarde dat de relatie tussen Suriname en de Filipijnen teruggaat naar 1997. Zij gelooft er sterk in dat er voldoende mogelijkheden zijn die geĆÆdentificeerd moeten worden tussen de beide landen, ondanks de grote afstand. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut gaf ambassadeur Marichu Mauro aan dat er een ondertekening van een bilaterale overeenkomst is vastgesteld, om het mechanisme voor politieke raadpleging in te voeren. Volgens haar is dat een zeer effectief hulpmiddel om gebieden te identificeren waar er een samenwerking mee zou kunnen zijn. Ook naar het uitwisselen van diplomaten tussen Suriname en de Filipijnen kijkt de ambassadeur uit. Op die manier kan Suriname volgens haar weten waar de Filipijnen voor staat en kan de Filipijnen ervaren welke belangrijke rol Suriname in Zuid-Amerika en het CaraĆÆbisch gebied te vervullen heeft.

Volgens de ambassadeur van Ghana Abena Pukua Adompim Busia delen SurinameĀ  en Ghana veel historische en culturele banden. De ambassadeur kijkt uit naar deĀ  mogelijkheid om sterkere relaties op te bouwen met Suriname en hoopt een diepereĀ  culturele uitwisseling tussen de beide landen te hebben.

De nieuwe ambassadeur van India inĀ  Suriname Mahender Singh Kanyal is vastbesloten om alle Memoranda ofĀ  Understanding (MoUā€™s) te volgen dieĀ  tijdens het staatsbezoek van de IndiaseĀ  President Ram Nath Kovind in juni vanĀ  dit jaar zijn getekend. Ook kijkt de ambassadeur uit naar de verschillende samenwerkingen met de regering van Suriname voor de vooruitgang en welvaart van het volk van beide landen.

 

De nieuwbakken ambassadeurs vinden het een bijzondere eer om in Suriname te zijn.

-Nationaal Informatie Instituut-