President Bouterse ontvangt studenten AdeKUS

10 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 10 juli 2018- President Desiré Bouterse heeft maandag een ontmoeting gehad met studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), in het perscentrum. Op 5 juli heeft het staatshoofd een brief ontvangen van de studenten waarin enkele knelpunten en eventuele oplossingsmodellen zijn aangehaald.

Op dit moment is er een staking gaande op de universiteit die nu al de 3de week ingaat. De president gaf aan zich heel erg zorgen te maken over de ontstane situatie en dat alle belanghebbenden een bijdrage zullen moeten leveren om te komen tot een oplossing, zodat studenten niet gedupeerd worden. De regering is bereid er alles aan te doen om de colleges zo snel als mogelijk te laten hervatten.

Emanuel Scheek, vertegenwoordiger van de studenten tevens lid van het universiteitsbestuur, verklaarde dat de studenten willen gaan voor de oplossingen die zij op papier hebben staan en dat het een commitment van alle partijen eist. Volgens Scheek zou de brief sedert 2017 aan de president overhandigd worden. De problemen op de universiteit hebben volgens hem nu een climax bereikt en de studenten willen het risico voorkomen dat hun toekomst in gedrang komt.

Vice voorzitter Melvin Bouva in De Nationale Assemblée, benadrukte dat de regering en ook het parlement de noodzaak inzien om de enige universiteit in Suriname op het niveau te brengen waar het moet zijn. Volgens Bouva moeten de problemen fundamenteel worden opgelost.

Klik hier voor video.

-Nationaal Informatie Instituut-