President Bouterse plaatst handtekening onder grondenrechten document

3 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 3 juli 2018- President Desiré Bouterse heeft afgelopen vrijdag te Redi Doti zijn handtekening geplaatst onder het grondenrechten document. Dat document dient als voorloper op het wetsproduct dat ervoor moet zorgen dat aan inheemsen en tribale volkeren de grondenrechten worden toegekend.
Bouterse overhandigde het document aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling

Klik hier voor de video

Het staatshoofd voegde eraan toe dat er nog enkele zaken overbrugt dienen te worden alvorens wet en regelgeving een feit zijn.

Kapitein Lesley Artist van Redi Doti, die ook heeft bijgedragen aan de totstandkoming van dit document, noemt het gebeuren een historisch hoogtepunt. Temeer daar het document in het dorp Redi Doti is overhandigd.

Klik hier voor de video

Minister Edgar Dikan, zegt dat het ministerie van RO met meer voortvarendheid aan de slag zal gaan. De bewindsman legt uit dat er ruim 16 maanden zijn uitgetrokken om te komen tot het wetsproduct.

Klik hier voor de video

Volgens Dikan zullen, met de toekenning van de grondenrechten, niet alleen de inheemsen en tribale volkeren profijt van hebben, maar een ieder.
De bewindsman refereerde naar de onsmakelijkheden die onlangs hebben plaatsgevonden in het district Brokopondo waarbij enkele gouddelvers betrokken waren.

Klik hier voor de video

-Verslag: Cedric Spier, STVS Journaal/ Camera: Gregory WIjngaarde-