Presidentiële delegatie terug van CARICOM staatshoofden vergadering

9 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 8 juli 2018- De delegatie met aan het hoofd president Desiré Bouterse en first lady Ingrid Bouterse-Waldring is zaterdag teruggekeerd in Suriname, uit Montego Bay – Jamaica.

In Jamaica heeft de president mogen deelnemen aan de 39ste reguliere vergadering van staatshoofden en regeringsleiders van de CARICOM. Deze reguliere vergadering die richting geeft aan het beleid, is het hoogste orgaan van de CARICOM.

Bij de opening van de vergadering zijn de nieuw gekozen en herkozen CARICOM leiders aan het woord geweest, alsook de uitgaande en huidige voorzitter. De sprekerslijst werd aangevoerd door de Secretaris Generaal van de CARICOM. De rode draad door alle toespraken was dat het nu meer dan ooit tijd is om acties te ondernemen en niet langer onnodig te delibereren.

President Bouterse zegt dat CARICOM minimaal tien jaar langer bestaat dan de Europese Unie. Een vergelijking tussen de twee organisaties brengt hem tot de conclusie dat de EU veel meer bereikt heeft dan CARICOM. Het staatshoofd vindt dat de Caribische regionale organisatie goed op weg is, maar dat het in de komende vijf jaar hard zal moeten werken aan concrete acties.

Op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven is het staatshoofd hartelijk verwelkomd door de Vice President, Ashwin Adhin, de directeur van de luchthaven, Vijay Chotkan, de burgervader van het district Para, Armand Jurel en andere hoogwaardigheidsbekleders.

-Nationaal Informatie Instituut-