‘Surinaamse kennis over medicinale planten moet beschermd worden’

26 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 26 juli 2018- De kennis over medicinale planten van de Inheemsen en de Marrons dient beschermd te worden. Volgens Vice President Ashwin Adhin, heeft India, die op dit gebied veel verder is, tijdens het bezoek van president Ram Nath Kovind ondersteuning aan Suriname toegezegd.

Klik hier voor de video

Een delegatie bestaande uit kenners van medicinale planten zal binnenkort een bezoek brengen aan India. Die mogelijkheid wordt aangegrepen om nog meer inzicht te krijgen in hoe India haar eigen producten beschermd.

Klik hier voor de video

Het belang zit er volgens Vice President Adhin in om onze Inheemsen en Marrons, die nog in stamverband leven, profijt te laten hebben van hun eigen kennis en kunde over medicinale planten.

-STVS Journaal/ Foto: google-