Suriname Chefs Associatie wil aansluiting bij World Association of Chefs Societies

10 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 9 juli 2018- De Suriname Chefs Associatie gaat zich binnenkort aansluiten bij de World Association of Chefs Societies. Daardoor heeft Suriname meerdere mogelijkheden om deel te nemen aan diverse competities, zegt Sherwin Alexander, chef coach van het Nationaal Culinair Team. Hij wil dat Suriname per jaar aan 3 tot 4 internationale culinaire wedstrijden meedoet.

Klik hier voor de video

Tot nog toe heeft Suriname alleen meegedaan aan de regionale Taste of the Caribbean competitie. De chefs die de gelegenheid krijgen om mee te doen, werken eraan om structuur en vorm te brengen in een nationaal Surinaams gerecht, dat op hoog niveau aan de fine dining wereld moet worden gepresenteerd.

Klik hier voor de video

Alexander is van mening dat de overheid zich moet realiseren dat er veel potentie is in Suriname’s culinair. Hij hoopt dat zij dat zal erkennen en ondersteunen, omdat het belangrijk is voor culinair toerisme.

-Xaviera L. Arnhem, camjo STVS-