Suriname Culinary Team wint brons tijdens Taste of the Caribbean 2018

2 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 1 juli 2018- Het Suriname Culinaire Team heeft tijdens de jongste editie van The
Taste of the Caribbean twaalf bronzen medailles. Dit jaar deden elf landen mee aan de competitive Caribbean Team of the Year, waarbij een drie gangen menu van de moderne Caribische cuisine binnen vier uren moest worden bereid voor 40 gasten.

De grootste uitdaging daarbij is steeds dat het team aan het begin van dit onderdeel een Mystery Basket aan proteïnes krijgt. Suriname kreeg dit jaar Certified Angus Beef, lamsschouder en kip, die vervolgens werden verwerkt in het voor- en hoofdgerecht.
De identiteit van het voorgerecht was Surinaams Creools, het hoofdgerecht was een
alakondre (smaken uit diverse keukens) en het dessert kreeg z’n inspiratie van west-Indiase
smaken.

De overige medailles zijn verkregen op de individuele wedstrijden. De chef of the year
competities kunnen namelijk alleen worden gedaan door een lid van het culinair team en die zijn dit jaar voor Shannon van Ommeren – Junior Chef of the Year, Stefano Feliksdal – Bartender of the Year, Mitchel Klaiber – Pastry Chef of the Year en Yamuro Zuiverloon – Chef of the Year.

Voor de gesponsorde competities vanuit het bedrijfsleven van de Verenigde Staten wint Peggy Merkus de Seafood Competition en Gredchan Rabidin de Beef Competition. Vermeldenswaard is zeker ook dat Gredchan een unieke messen set kreeg van de sponsor.

De deelname van Suriname wordt elk jaar mogelijk gemaakt middels sponsoren en
fundraisingsactiviteiten. Ook dit jaar weer waren de twee grootste sponsors Torarica Group of Hotels en Keurslager/Interfarm NV vertegenwoordigt middels respectievelijk directeur Dave Boucke en Patrick Wolterstorff. Het culinair team stond andermaal onder leiding van chef Sherwin Alexander, terwijl de delegatie werd geleid door de ondervoorzitter en secretaris van de associatie Rosita Leeflang.

-Suriname Chefs Association-