Transformatie arbeidsinspectie binnen twee jaar

19 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 18 juli 2018- Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft een Transformatie en Managementteam (TMT) ingesteld bij de arbeidsinspectie. Dit team heeft als opdracht om binnen twee jaren, samen met de inspecteur-generaal van de arbeidsinspectie, John Courtar, de dienst te transformeren naar een modern inspectieapparaat.

Daartoe zullen in alle geledingen bij het inspectieapparaat vernieuwingen worden doorgevoerd. Uiteindelijk moet de transformatie resulteren in verdere verbetering van de service, het optimaliseren van de dienstverlening en het versterken van de handhavingsfunctie.

Het ministerie is daartoe verplicht omdat het zich heeft gecommitteerd aan verdragen en standaarden gericht op decent work voor iedereen. In dat verband is een goed functionerend inspectieapparaat een noodzakelijke voorwaarde. Met de instelling van het Transformatie en Managementteam heeft minister Moestadja een eerder gedane belofte in De Nationale Assemblée (DNA) ook ingelost. De leden van het team zijn verschillende deskundigen op het ministerie met specifieke expertises.

-ministerie van Arbeid-