Vertegenwoordiger REDD+ International bezoekt minister Gopal

16 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 16 juli 2018- De vertegenwoordiger van REDD+ International, Arturo Restrepo, heeft een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalini Gopal. De betrokkenheid van de Surinaamse jeugd bij de readyness fase van het REDD+ programma was de rode draad tijdens het onderhoud, vrijdag.

Suriname wordt gezien als het meest beboste land ter wereld. Met een bosbedekking van 93% werd een beroep gedaan op REDD+ voor adequate ondersteuning om dit percentage te kunnen behouden en eveneens te laten toenemen. In de readyness fase zal Suriname zich voorbereiden op het informeren van doelgroepen met betrekking tot de awareness van klimaatsverandering, ontbossing en carbon gebruik.

Het ministerie van Sport – en Jeugdzaken en REDD+ zijn het met elkaar eens om de jongeren te betrekken in het geheel. Dit zal het programma ook duurzamer maken. REDD+ is bereid om in de jongeren te investeren vanwege het feit dat zij duurzaam kunnen omgaan met het milieu en dat zij kunnen zorgdragen voor de continuïteit van alle aspecten in het REDD+ programma Suriname.

-ministerie van Sport- en Jeugdzaken-