Volksgezondheid organiseert workshop on Strategic Health Workforce Planning

27 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 27 juli 2018- Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) de workshop Strategic Health Workforce Planning georganiseerd.

Tijdens de driedaagse workshop is er op verschillende manieren aandacht besteed aan methoden die ervoor moeten zorgen dat het gezondheidssysteem in Suriname verder ontwikkelend wordt. Verder is er ook aandacht geschonken aan het ontwikkelen van competenties die betrekking hebben op het identificeren van knelpunten binnen het Surinaams gezondheidssysteem. Daarbij is er ook gewerkt aan het aanbrengen van verbetering en het bedenken van oplossingsmodellen voor risico’s die zich eventueel kunnen presenteren in de toekomst.

Verwacht wordt dat de participanten na afloop onder andere scenario’s kunnen bedenken, welke beschrijven hoe ons gezondheidssysteem zich op een positieve manier kan ontwikkelen. Verder is het ook belangrijk dat de deelnemers na afloop kunnen vaststellen welke de kritische issues zijn, maar ook de risico’s waarmee het Surinaams gezondheidssysteem te kampen heeft. Belangrijk is ook dat de mogelijkheden worden geschetst zodat er verder gewerkt kan worden aan Strategic Health Workforce Planning.

Aan deze workshop namen onder andere de projectontwikkelaars en eindverantwoordelijken van diverse gezondheidsinstanties deel, waaronder het ministerie van Arbeid, het Nationaal Planbureau, de Regionale Gezondheidsdienst, de Medische Zending en verschillende ziekenhuizen.

-ministerie van Volksgezondheid-