Waste management in dorp Pelelu Tepu

19 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 18 juli 2018- Hygiëne in het dorp Pelelu Tepu is van groot belang. De dorpsgemeenschap heeft besloten afvalgaten te maken om het afval van het dorp te scheiden. Die scheiding wordt gedaan op basis van organische (busi sani) en niet-organische (niet busi-sani) producten. Er is continue voorlichting over het beheren van afval, zegt Faliz Sahebdin, project coördinator van Waste Management in Tepu.

Klik hier voor het interview

Er is in een krutu besloten, dat de basja’s, de taak hebben om het dorp schoon te houden. Om de gemeenschap er steeds op te attenderen, zijn er op enkele huizen posters aangebracht waarop te zien is hoe het afval beheerd moet worden. Sahebdin geeft aan dat er twee manieren zijn van afval beheersing.

Klik hier voor het interview

De gemeenschap heeft een training gehad om afval te scheiden. Elke zondag tijdens de krutu is er ook voorlichting daarover. Het dorp besloot daarom om afvalgaten te maken voor de scheiding van de producten die niet worden verwerkt in Suriname. Het scheiden van afval zorgt er ook voor dat de muskietenplaag minder afneemt.

-Xaviera L. Arnhem, camjo STVS-