Zorida Mohamed nieuwe voorzitter OWCMP

9 July 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 8 juli 2018- Zorida Mohamed is de nieuwe voorzitter van het Overliggend Waterschap Multi – purpose Corantijn Project (OWMCP). Ze heeft voorafgaand daaraan enkele maanden in die functie waargenomen. Het nieuw bestuur is vorige week tijdens een vergadering in het OWMCP-gebouw te Nieuw Nickerie aangetreden, nadat minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling de goedkeuringsbeschikkingen van elf inliggende waterschappen aan de respectieve voorzitters had overhandigd.

De meeste leden van het oud bestuur zijn in de nieuwe formatie teruggekeerd, met aanvulling van Dineshma Surjbali Singh. De overige bestuursleden zijn: Adreas Premchand, Sergio Linga, Shalini Nankoe, Silvia Helena, Afra Waterberg, Andre Pinas (hoofd van de afdeling Waterschappen van het ministerie van RO), Nazieramadkhan Akbarkan.

Minister Dikan noemde Nickerie een voorbeeld district in zijn felicitatieboodschap. Hij heeft het bestuur volledige steun toegezegd. Na de vorderingen met de waterschappen in dit district is het de beurt aan Coronie en Wanica. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh is opgelucht dat dit stadium is bereikt. Hij bracht in herinnering dat er vaker hierover is gepraat, maar dat de knoop eindelijk is doorgehakt.

Voor lange tijd beschikte alleen het waterschap van Sawmillkreek over een goedgekeurde keur. De elf waterschappen die nu ook beschikken over de goedkeuringsbeschikking van hun keuren zijn: 1. Nanni – en Brutopolder; 2. Wasima; 3. Europolder – Zuid; 4. Europolder Noord; 5. Corantijpolder; 6. Groot Henarpolder; 7. Uitbreiding Groot Hernarpolder 1&2; 8. Clarapolder; 9. Van Drimmelenpolder; 10. Hamptoncourtpolder; 11. Longmay & Paradise.

-ministerie van Regionale Ontwikkeling-