Aardbeving Venezuela ook gevoeld in Suriname

22 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 22 augustus 2018- Venezuela is gisteren getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,3. Het epicentrum lag in het noordoosten van het land.

Ook in de hoofdstad Caracas vluchtten mensen uit hoge gebouwen. Een torenflat in aanbouw stortte deels in. Een brandweercommandant zegt tegen persbureau AP dat er verder in de stad geen grote beschadigingen zijn en dat er geen gewonden zijn gemeld.

Rond half zeven in de avond werd de beving ook gevoeld op verschillende plekken in Paramaribo. In sommige wijken, zoals Paramaribo-Noord, beweren bewoners dat de beving zeker 2 minuten heeft geduurd. Ook in de districten wordt er melding gemaakt van de trillingen. En ook in Grenada, Trinidad & Tobogo en Guyana.

Klik hier voor een video

In 1997 werd het noordoosten van Venezuela getroffen door een aardbeving met ongeveer dezelfde kracht. Toen kwamen tientallen mensen om het leven.

De Amerikaanse Geologische Dienst (USGS) zegt dat de aardbeving zich heeft voorgedaan in de kustplaats Irapa. De bevingen zijn 622 kilometer verder gevoeld in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

-Ashna Phoelsingh/ NOS/ Starnieuws/ dwtonline/ foto’s: Reuters/ video: social media-