Albert Aboikoni wordt toch beëdigd tot Granman

11 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 11 augustus 2018- De beëdiging en installatie van Albert Aboikoni tot Granman, vindt normaal plaats. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft dat bevestigd tegenover de media. President Desiré Bouterse zal morgen om 17.00u in de middag de plechtigheid leiden op het Presidentieel Paleis.

Hij verwees naar een schrijven van het Traditioneel Gezag van februari dit jaar aan de president waarbij gevraagd werd uit de drie kandidaten een Granman aan te wijzen voor de stam der Saramaccaners. Het Traditioneel Gezag heeft uit de drie kandidaten in een periode van vier jaar namelijk geen besluit kunnen nemen. Dat heeft het staatshoofd de vorige week wel gedaan door intensief met alle belangrijke actoren van gedachten te wisselen.

Op basis van een aantal criteria dat door de president eerder tijdens een persconferentie naar voren is gebracht, is gekozen voor Albert Aboikoni. Daags na dit besluit heeft het Traditioneel Gezag aan president Bouterse gevraagd de beëdiging die voor 10 augustus was gepland, aan te houden en de zaak te bekijken; hetgeen ook is gebeurd.

-Ashna Phoelsingh/ bron: Nationaal Informatie Instituut/ foto Aboikoni: Starnieuws-