Borstvoedingsweek landelijk van start gegaan

2 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 2 augustus 2018- Het thema van de Borstvoeding Week van dit jaar is: ‘Borstvoeding, de basis voor het Leven’. Gisteren is de Borstvoeding Week officieel gelanceerd door minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Dit jaar viel de eer aan het district Nickerie, het Mungra Medical Center (M.M.C.), om dit wereldwijd evenement af te

In het St. Vincentius Ziekenhuis (RKZ) vond gisteren ook de kick-off plaats voor wat betreft Paramaribo, maar in alle ziekeninstellingen wordt er extra aandacht besteedt aan borstvoeding.

Josepha Fitz-James, verpleegkundige in het RKZ tevens secretaris van de commissie ‘borstvoedingsweek’, gaf aan dat de commissie ernaar streeft om moeders en aanstaande moeders voor te lichten over het geven van 100% borstvoeding. Tot ongeveer 6 maanden, langer is altijd beter, wil het RKZ dat moeders borstvoeding geven. “Wij willen promoten dat de moeders volop borstvoeding blijven geven”, sprak Fitz-James. Nog steeds krijgen niet alle baby’s binnen het eerste uur na de geboorte borstvoeding, terwijl moedermelk de beste voeding is.

Het heeft tal van voordelen, niet alleen voor de baby, maar ook voor de moeder. Zo kan het geven van borstvoeding bescherming bieden tegen onder andere infectieziektes. Ook is het belangrijk dat de moeder op haar eigen voeding let. Mevrouw Sabajo, die net moeder geworden is, vertelt in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut, dat zij vanaf het begin borstvoeding geeft. Zij raadt de (toekomstige) moeder ook aan borstvoeding te geven vanwege de vele voordelen.

De borstvoedingsweek is van 1 tot en met 7 augustus 2018.

-Ashna Phoelsingh/ bron: Nationaal Informatie Instituut-