Congresleden USA op bezoek in Suriname

30 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 30 augustus 2018- Een delegatie van het Amerikaans Congres bestaande uit leden van de Republikeinse en Democratische Partij, onder leiding van Robert Goodlatte, heeft een oriëntatie bezoek gebracht aan Suriname. Het is het eerste bezoek van een delegatie van het Amerikaanse Congres vanaf de onafhankelijkheid van Suriname.

Bij deze gelegenheid heeft de delegatie van de Amerikaanse wetgever gesprekken gevoerd met de waarnemend president Ashwin Adhin, de ministers van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, Defensie Ronny Benschop, Justitie en Politie Stuart Getrouw en de directeur van het directoraat Nationale Veiligheid Danielle Veira alsook met de voorzitter van De Nationale Assemblée, Jennifer Geerling-Simons.

De Surinaamse delegatie heeft de potentie in de relatie met de Verenigde Staten van Amerika benadrukt, op met name de gebieden van de mijnbouwsector voor wat betreft de exploratie van olie, goud en gas, de houtsector, samenwerking op het gebied van defensie, bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit en mensenhandel. Het aantrekken van buitenlandse investeringen is als belangrijk bestempeld voor het realiseren van de nationale ontwikkelingsdoelen en duurzame groei van de economie. Ook is ondersteuning gevraagd aan de vertegenwoordigers van het Amerikaans Congres voor de uitdagingen waarvoor middeninkomens landen zich geplaatst zien.

Suriname heeft de aandacht gevestigd op het feit dat kleine landen vaker het doelwit worden van blacklisting en dat het cruciaal is, dat er samenwerking komt voor wat betreft het uitwisselen van belangrijke data, mede vanwege het multi-dimensionale karakter van veiligheid.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van Butenlandse Zaken-