EFS College COVAB levert Health Managers af

11 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 10 augustus 2018- Het EFS College COVAB mag met trots haar afgestudeerden presenteren aan de Surinaamse maatschappij. Er zijn 20 Health Managers afgestudeerd en gereedgemaakt voor de gezondheidszorg. Die zijn: Aaron Esmeralde, Abia Sherida, Bennanon Heliante, Boldewijn Sherida, Doelarie Nirmaladebie, Eduart Hilly, Jabini Ursie, Joseph Miranda, van Ams Verginia, van der Leeuw Griselda, Anantoewe Marlene, Gopal Basmatie, Hok A Hin Claudia, Joeroeja Astrid, Landolf Estella, Mormon Martha, Rotsburg Maureen, Small Julie en Wortel Shirley. Er zijn ook 5 leraren afgestudeerd: Kranenburg Natascha, Ramkhelawan Sabrina, Samuel Cynthia, Schenkers Faïza en Tjon A Meeuw Dewi.

De afgestudeerden komen uit diverse instellingen zoals AZP, PCS, COVAB, DH, LH, MZ, RKZ, H. Ashiana, BOG, MMC en RGD waar zij de opgedane kennis naartoe meenemen. Deze groep mocht in de periode van 24 t/m 26 juli hun afstudeeronderwerpen presenteren aan het groter publiek.

Dat de lat hoog gelegd is, was duidelijk zichtbaar tijdens de presentaties van de studenten die 4 jaar geleden zijn gestart met de opleidingen Health Management en de Leraren opleiding. Onderwerpen als “De ontwikkeling van de mediawijsheid binnen het EFS College COVAB”, “Professionalisering van docenten” en “Competentiegerichte begeleiding binnen het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS)” gaven een duidelijk beeld hoe deze groep de kwaliteit van de zorg in Suriname naar een hoger niveau wil tillen. De adviezen en aanbevelingen zijn heel concreet en kunnen worden aangewend voor beleid, ten voordele van de totale Surinaamse gezondheidszorg.

-Ashna Phoelsingh/ bron: communicatie afdeling COVAB-