Herdenkingsbijeenkomst met bloemenhulde voor Gesneuvelde Militairen

10 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 9 augustus 2018- Bij het Monument der Gesneuvelde Militairen is er woensdag een herdenkingsbijeenkomst gehouden, waarbij minister Ronni Benschop van Defensie, namens de regering, een krans heeft gelegd.

Voor de militairen die hun leven hebben gegeven voor Suriname, is als eerbetoon een speciale herdenkingsplechtigheid gehouden op de plek waar het monument staat om de gesneuvelde militairen te gedenken. Naast minister Benschop en leden van zijn staf hebben ook enkele hoge functionarissen van het Nationaal Leger en nabestaanden van de gesneuvelde militairen de herdenking bezocht. De bewindsman voerde aan dat het gedenken van onze makkers niet eenvoudig is. Het gaat om militairen die het land op een bijzondere manier hebben gediend en zijn gesneuveld. Op 08 augustus 1992 is er een vredesakkoord ondertekend ter beëindiging van het binnenlands conflict.

Verder gaf de minister aan dat tijdens het ontwerpen van het monument enkele zaken niet helemaal correct zijn afgewerkt, maar zullen spoedig worden hersteld. De defensie organisatie staat klaar om de nabestaanden op te vangen, waar nodig. “We maken een heel moeilijke tijd mee, met een zeer beperkt staatsbudget. Maar natuurlijk geven we de moed niet op en gaan wij zij aan zij en hand aan hand om ons geliefd land Suriname uit de problemen te helpen”, aldus minister Benschop van Defensie.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van Defensie-