HIV/Aids geïnfecteerden ervaren nog steeds stigma en discriminatie

24 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 24 augustus 2018- “De groep HIV/Aids geïnfecteerden die nu ruim één procent van de Surinaamse bevolking uitmaakt, ervaart nog steeds stigma en discriminatie.”
Dat zei doctor Stephen Vreden gisteren bij de lancering van het Legal Environmental Assessment Rapport. Als voorbeeld haalde hij aan de discriminatie van HIV geinfecteerden in het arbeidsproces.

Klik hier voor de video

Het rapport werd gisteren in Marriott hotel overhandigd aan de directeuren Lucretia Redan van Justitie en Politie en Maureen van Dijk – Wijngaarde van Volksgezondheid.
In het rapport staan er aanbevelingen om stigma en discriminatie van HIV/Aids geïnfecteerden tegen te gaan. Carla Bakboord, Cutuur Antropoloog die heeft meegewerkt aan dit rapport ging in op enkele aanbevelingen die er zijn gedaan.

Klik hier voor de vide

CCM Suriname dat zich sterk maakt om internationaal fondsen te generen voor de strijd tegen HIV/ Aids in Suriname heeft gewerkt aan de totstandkoming van dit rapport. CCM vice voorzitter Tania Kambel had het over het belang van dit rapport met aanbevelingen voor Suirname.

Klik hier voor de video

-STVS Journaal-