Kindertehuizen buiten Paramaribo krijgen plantenkassen

27 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 25 augustus 2018- Het project ā€˜Encouraging childrenā€™s homes to grow crops for food security and climate change resilienceā€™ is in de tuin van het kindertehuis Maria Hoeve in het district Para, gelanceerd. Het doel van het project is om 5 kindertehuizen buiten Paramaribo, in staat te stellen zelfvoorzienend te zijn van gezonde gewassen ongeacht de weersomstandigheden.

Na de opzet van de plantenkas, hebben voorlichters van het ministerie van LVV de kinderen en de beheerders verschillende gewassen leren telen onder een plantenkas. Ook is een lokale landbouwer getraind, zodat die de technische ondersteuning kan blijven geven aan het tehuis. Onder de plantenkas staan nu jonge plantjes van onder andere komkommer, kool, tomaat en bloemkool.

De andere vier kindertehuizen zijn Odoniti in Para, Ebenhaezer in Saramacca, Open Poort ā€˜Olga Clarckā€™ in Nickerie en Sukh Dhaam in Commewijne.

Het project is Ć©Ć©n van de 6 pilotprojecten in Suriname die door de UNDP-SCO wordt uitgevoerd in samenwerking met een National Steering Committee (NSC) en andere organisaties. De financiering van de projecten geschied uit een fonds van 15 miljoen USD, door de Japanse overheid geschonken, ter uitvoering van het regionaalproject Japan-Caribbean Climate Change Partnership (J-CCCP) dat als doel heeft Caribische landen weerbaar te maken voor de effecten van klimaatverandering.

 

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van LVV-