Kunstenaars presenteren ‘Campuran’ ter herdenking aan Javaanse Immigratie

3 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 3 augustus 2018- Voor het derde jaar op rij organiseert een groep kunstenaars onder de naam ‘Position 125’ een groepsexpositie ter herdenking van de Javaanse Immigratie. Op 7 en 8 augustus is deze tentoonstelling, met als titel ‘Campuran’, te zien in De Hal, aan de Grote Combéweg.

Veertien exposanten nemen deel aan Campuran: Ardie Setropawiro (schilderijen), August Bohé (schilderijen), Cliff Rasidin (schilderijen), Dani Djojoatmo (schilderijen), Donovan Mariman (schilderijen), Johan Doelrajak (schilderijen), Kim Sontosoemarto (schilderijen en keramiek), Ray Daal (schilderijen), Reinier Asmoredjo (schilderijen), René Tosari (schilderijen), Soeki Irodikromo (schilderijen en keramiek), Sri Irodikromo (schilderijen), Steven Towirjo (keramiek) en Suhada Kasto (schilderijen).

Position 125 denkt ook vooruit. Over twee jaar is de herdenking van 130 jaar Javaanse immigratie. Om dat moment groots te kunnen herdenken worden er nu alvast fondsen geworven. Tijdens de expodagen van Campuran worden er kleinere kunstwerkjes en craftobjecten zoals tie-dye-doeken, beschilderde sigarendoosjes en meer verkocht. Een deel van de opbrengsten zal gebruikt worden om de Position Dream te verwezenlijken, namelijk: in het land van herkomst van de voorouders, Indonesië, een expositie te houden.

-Ashna Phoelsingh/ bron: Position 125-