Landelijke educatieve dagtochten gestart

24 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 23 augustus 2018- Het ministerie van Sport en Jeugdzaken organiseert tijdens de vakantieperiode landelijke educatieve dagtochten voor jongeren.
Vorige week zaterdag is de kick-off gedaan door jongeren uit Commewijne.
Die hebben een bezoek gebracht aan de Centrale Bank van Suriname.

De medewerkers van de Centrale bank hebben de groep warm ontvangen. Er zijn presentaties verzorgd over de taken, verantwoordelijkheden en afdelingen. Daarna hebben de jongeren meegedaan aan een quiz, waarbij er getoetst is als de informatie goed is opgenomen. De tocht is afgesloten met een bezoek aan het numismatisch museum van de bank.

Jaarlijks organiseert het ministerie zinvolle vrijetijdsbesteding voor jongeren van alle districten. Er worden vakantiejobs, educatieve dagtochten en vakantiecentra aangeboden. Dit jaar zijn er 25 educatieve dagtochten en worden ongeveer 750 jongeren geaccommodeerd.

De bedrijven die bezocht worden zijn: Centrale Bank van Suriname, Staatsolie, Rudisa, Consolidated Industries Corporation (C.I.C), Maritieme Autoriteit Suriname (M.A.S), Nationaal Archief Suriname, Grassalco, Spitits Gruntu, Adron, Amreco, Nature Park en Openbaar Groen.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van Sport en Jeugdzaken-