LVV workshop over Cassave Frog Skin Disease

27 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 25 augustus 2018- Tijdens de vierdaagse “Plant Pathology workshop – Managing Cassave Frogskin Disease in Suriname”, zijn deskundigen van diverse organisaties, getraind in het detecteren en voorkomen van de Cassave Frog Skin Disease.

Eénentwintig (21) participanten hebben deelgenomen en wel personeelsleden van het ministerie van LVV, Stichting Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS), InVitroPlants Grassalco en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Zij zijn drie dagen theoretisch en één dag praktisch getraind, middels een veldbezoek met daaraan gekoppeld onderzoek van plantmateriaal.

Deze workshop is onderdeel van het cassaveproject ‘Cassava Industry Development Market Assessment and Technology Validation and Dissemination’ dat gelanceerd is in mei 2017. Met als doel het verbeteren van bestaande productiemethoden middels farmer-field schooltrainingen en demonstraties, onderzoek gericht op nieuwe variëteiten van cassave met een hogere opbrengst en marktonderzoek ten behoeve van afzetmogelijkheden.

Het project wordt uitgevoerd in Suriname, Dominica en Trinidad & Tobago met ondersteuning van de Food and Agriculture Organization (FAO) en de Caribbean Development Bank (CDB).

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van LVV-