Matige opkomst bij persconferentie Strei!; strafklacht tegen Financiën ingediend

15 August 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 15 augustus 2018- Tegen Financiën minister Gillmore Hoefdraad en Adelien Wijnerman van het Bureau Staatsschuld hebben de politieke organisatie Strei! en onderzoeker Econoom Anand Biharie vandaag een strafklacht ingediend.

Op een matig bezochte persconferentie vandaag is aangehaald dat de drie geldende obligoplafonds per 31 december 2016 zouden zijn overschreden. Deze gedragingen betekenen dat de staatsschulden hoger zijn dan wettelijk is toegestaan. Meer hierover in het STVS Journaal.

Intussen hebben twee leden van Strei! hun lidmaatschap opgezegd. Het gaat om Samuel Jabini en Priscilla Dawsa. Jabini gaf als reden op dat het proces om formeel een politieke partij te worden, voor hem niet snel genoeg gaat. Zelf houdt hij er rekening mee dat dit een bewuste set is van de verantwoordelijke instanties. Dawsa heeft dinsdag via haar Facebook-pagina haar uittreden bekendgemaakt. “Het gaat niet om onenigheid! Ik doe dit vanwege persoonlijke overweging!”, stelt ze zonder verder in details te treden.

Nu zijn Maisha Neus (voorzitter), Gulshan Alibux (ondervoorzitter) en Kuang Yin Cheong (penningmeester) nog over in het bestuur.

-Ashna Phoelsingh & Cherman Homoet, STVS Journaal-
-Aanvullende informatie: dwtonline/starnieuws-